dimecres, 5 de febrer del 2014

Músiques del món. Cicle superior. I was born with the blues. Estats Units d'Amèrica.

Després d'aprendre part de la difícil cançó xinesa, els alumnes de Cicle Superior ens hem traslladat a una altre país molt gran i molt diferent de la Xina: Aquest nou país és els Estats Units d'Amèrica. 
Per començar a conèixer aquest país, hem pres consciència de la seva grandària i de la seva varietat pel que fa al paisatge, lleis, tradicions... Hem après que és un país format per molts Estats i que comparteixen coses com la moneda (el famós Dòlar), però que cada un d'ells té la seva singularitat cultural i també legislativa. Pel que fa a les lleis, hem pugut parlar i mantenir un interessant debat sobre la singular llei del dret a tenir armes.
Hem vist que coneixem moltes coses dels Estats Units, gràcies sobretot, per les pel·lícules ja que aquest país té una de les indústries cinematogràfiques més important del món.
Pel que fa a la cançó que hem après, es tracta d'un Blues. Aquest tipus de música va néixer als E.U.A. a finals del sg. XIX, quan van arribar molts esclaus africans per a treballar als estats on s'hi cultivava cotó. Aquests van fer una "barreja" de la seva música africana i la música americana i d'aquí en va néixer el Blues, juntament amb el Jazz i el Gospel, tots tres nascuts de la mescla de cultures.
El blues que hem après, s'anomena "I was born with the blues" (Jo vaig néixer amb el Blues) i l'hem après en la seva llengua original, l'anglès. I no ens ha estat tant difícil d'aprendre com altres cançons ja que tenim una mestra d'anglès mooooolt bona i amb ella aprenem molt.
Com molts temes de blues, aquest ens parla de les desventures del propi cantant. 
Difruteu-lo i a veure si enteneu alguna cosa!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada