dilluns, 27 de juny del 2011

SETMANA VERDA. La Confraria o Llotja i la construcció de Gambines. 16 de juny de 2011

Després de conèxier el funcionament de les xarxes de pesca, vam tenir l'ocasió de visitar la Confraria o Llotja, que és l'edifici on els pescadors porten el peix just acabat de pescar per a vendre'l als peixaters.
Allà vam poder veure la nevera que fa gel per a poder conservar el peix, la cinta que transporta les caixes de peix, i vam poder seure a les grades on hi ha els compradors que porten el peix a la peixateria.
Dins de la confraria, vam tenir la sort de poder veure un dels oficis que estan en perill d'extinció: la construcció de les Gambines, i és que al Port de la Selva, encara tenim artesans que coneixen perfectament aquest estri tant interessant. Així que en Siset, un autèntic pescador i gran coneixedor de l'art de fer gambines, ens en va fer una demostració i ens va explicar molt amablement el seu funcionament.
Un cop a fora, vam poder veure en Salva com arribava amb el seu vaixell de pesca, el "San José" carregat de pops i algun peix, aquell dia la pesca no va ser massa abundant, però ens va ensenyar la seva captura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada