divendres, 7 de febrer del 2014

Músiques del món. Cicle inicial. Quimbombó. Cuba.

Un cop apresa la cançó portuguesa Papagaio Loiro, els alumnes de Cicle Inicial, hem començat a aprendre una nova cançó d'arreu del món. 
Aquesta vegada, quan l'hem escoltat hem trobat una sorpresa, i és que aquesta vegada, a diferència de les altres vegades, hem entès tot el que explicava la cançó, bé, tot tot no...
I és que aquesta vegada hem après una cançó de Cuba
Cuba és una illa que està situada al mar del Carib, hi fa molt bon clima càlid i, la seva costa està plena de platges amb sorra fina i palmeres paradisíaques!
Hem après que a Cuba es parla l'espanyol, ja que és una illa que fa molts anys va ser ocupada per espanyols, i, tot i que al cap dels anys l'illa es va independitzar, els seus habitants van continuar utilitzant la llengua. Tot i això, podem trobar que hi ha paraules diferents a les que coneixem nosaltres.
La cançó ens parla del Quimbombó, una verdura molt utilitzada a Cuba, provinent de l'Àfrica, i que va arribar a l'illa perquè en l'època de domini espanyol, hi van arribar molts africans per a treballar-hi com a esclaus. 
La cançó ens parla d'una història que li passa a una noia que la conviden a dinar i, quan arriba a taula, es troba precisament amb un plat de Quimbombó. Ara us toca a vosaltres saber que passa amb aquest deliciós plat! (o no!).
La cançó té molt de ritme i és que a Cuba, en saben moooooolt d'això de fer ballar a la gent. Si escolteu la cançó, ho podeu comprovar!




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada