dijous, 6 de març del 2014

Músiques del món. Cicle Superior. Sanalwami. Sud-Àfrica.

Després de viatjar culturalment cap als Estats Units d'Amèrica, ara li toca el torn a un país molt diferent: Sud-Àfrica.
Aquest país, s'ha famós en els últims anys, per la celebració del mundial de futbol l'any 2010. Abans d'això però, el país tenia una història que, com en molts països del continent africà, té cares més alegres i d'altres molt tristes.
Sud-Àfrica, és el país situat a l'extrem sud del continent africà i, en el passat, va ser una colònia d'Holanda i posteriorment de Gran Bretanya, això significa, que aquests països europeus s'enduien materials de la regió per a enriquir-se.
Aquests països es va aprofitar de les nombroses matèries primeres que es trobaven al subsòl de la regió, minerals com el diamant i l'or, van fer la zona es disputés entre les principals potències de l'època.
Aquestes riqueses naturals de la zona, va fer que molts europeus es desplacessin a la regió per a fer-se rics i això va crear conflictes amb la població autòctona com ara els integrants de les tribus com ara la dels Zulú.
Amb el temps, els membres de les tribus van ser marginats per la població blanca i va aparèixer l'Apartheid que separava els membres de les tribus de la població blanca. No va ser fins que personatges com Nelson Mandela o Desmond Tutú, revolucionaris pacifistes i lluitadors per els drets del la població negra van moviltzar-se que es va aconseguir una mica d'igualtat per totes les races del país.

Aquí podeu escoltar la cançó Sanalwami, del grup Sharon Katz and the Peace Train. En la que es parla de la cura que té una mare del seu fill. Aquest grup, està format per cantants de raça blanca i de raça negra. Espero que disfruteu de la cançó.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada